Vælg en side

Garantier og betingelser - glas

Garantibetingelser – hærdet og lamineret glas med EVA

For os er det vigtigt, at du kan føle dig tilfreds og sikker med vores produkter, og derfor yder vi 7 års garanti mod delaminering af glasløsninger med EVA-folie fra 44.2 og opefter. Selv ved montering med frit udsatte kanter.

Garantien gælder ikke i kombination med digital tryk på indersiden af ​​glasset eller i kombination med PVC-folie eller Vanceva® folie.   Garantien gælder kun, forudsat at produktet er korrekt installeret i henhold til glasindustriens anvisninger og i overensstemmelse med instruktionerne til profil/beslag leverantoren.  Garantien dækker kun levering af nyt glas og gælder kun for glas, der er misfarvet eller delamineret.

Garantien dækker alle uregelmæssigheder med undtagelse af, hvad der er tilladt i henhold til produktstandarden tolerancer (se datablad for lamineret glas fra glasindustrien).  Garantien gælder fra 3 mm i glasset fra kanten, og det samme gælder for borehuller. Dette er i overensstemmelse med produktstandarder for lamineret glas. 

Glasset må ikke udsættes for kemikalier i kanten, der kan opløse folien mellem glassene.
Garantien forudsætter, at plejeinstruktionerne er fulgt. Kompensation for fejl forårsaget af snavs, forkert pleje, forsømmelse eller unormal brug kompenseres ikke. Garantien forudsætter, at produktet installeres i overensstemmelse med den nuværende installationsvejledning. Garantien dækker ikke komponenter, der kræver regelmæssig brug vedligeholdelse og betragtes derfor som forbrugsvarer, eller defekter, der opstår på grund af normalt produktslitage

 

Produktstandarder for lamineret glas

Lamineret glas skal opfylde produktstandarderne i henhold til  kravene i den danske byggevareforordning.
Se datablad for glasindustrien: “LAMINERET GLAS og lamineret  sikkerhedsglas – Folielaminering DS / EN 14449 og DS / EN ISO  12543-1 / -2 / -3 / -4 / -5 / -6 ”. Disse standarder beskriver en bred vifte af krav, som lamineret glas skal opfylde med hensyn til planhed, glaskanter, tolerancer for glastykkelser, tolerancer for bredde og højde, tolerancer for forskydning af glaslag, tolerancer for huller – diameter og placering. Standarderne tillader visse typer uregelmæssigheder i lamineret glas, og eventuelle fejl skal vurderes med hensyn til størrelsen, designet og placeringen af ​​glasset. Bemærk også, at defekter og uregelmæssigheder langs glasets kanter (omkreds) er tilladte til en vis grad. Uregelmæssigheder kan være punktfejl, lineære fejl og kantfejl
ved montering i rammer eller montering med synlige kanter.

 

Misfarvning og delaminering

Glasindustriens instruktioner til SIKKERHEDSGLAS siger følgende: “Når der installeres lamineret glas med frit udsatte kanter, kan delaminering forekomme.” Misfarvning er det første tegn på, at folien mellem brillerne er blevet påvirket af fugt. Delaminering ses oftest som små luftlommer (ikke at forveksle med godkendte uregelmæssigheder i kanten), der kan forekomme i både vandrette og lodrette kanter. Hverken misfarvning eller delaminering betyder noget konsekvenser for personlig sikkerhed.

 

Tolerancer

Når to plader hærdet glas lamineres  sammen, gøres dette i en varm ovn med vakuum, under denne proces smelter folien mellem glassene og samtidig oprettes et vakuum, så alle luftbobler forsvinder fra glasset.

EU og glasindustrien har udviklet standarder for, hvor store tolerancer er tilladt.

Glasset kan i nogle tilfælde skabe et optisk spil, det er fordi bølger kan forekomme i glasset under hærdningsprocessen.  Glasset kan have en lille krumning defineret som et maksimum på 2 mm pr. Meter.

Synlige uregelmæssigheder som luftindeslutninger, blærer og lignende i glasmassen samt ridser accepteres iht. kriterierne i DS/EN 572-2 samt DS/EN ISO 12543-6,  p.5 (se datablad for lamineret glas fra glasindustrien).
Ved vurdering af uregelmæssigheder i lamineret glas skal glasset betragtes i lodret position foran og parallelt med en mat grå baggrund. Belysningen skal modsvare diffust dagslys. Glasset betragtes på 2 meters afstand (vinkelret på glasset).

Bemærk, at hvis dine glas opfylder kravene, kan du ikke klage over glassets men skal accepteres som glassets ejenskab.

Tykkelse: + – 1,5 mm
Forskydning af glas t = dimensioner mindre end 1000 mm = + – 2,0 mm
Forskydning af glas t = 1001 mm til 2000 mm = + – 3,0 mm
Forskydning af glas t = 2001 mm til 4000 mm = + – 4,0 mm

 

Garanti

Alle produkter i vores sortiment er dækket af mindst et års fabriks- og leverandørgaranti mod fabrikationsfejl. I de tilfælde, hvor kunden påberåber sig garantien, men der ikke kan oprettes nogen garantifejl, opkræves kunden eventuelle omkostninger. Dette gælder også i tilfælde, hvor kunden selv har forårsaget skader i forbindelse med skødesløs håndtering, forkert installation eller skift af gelænder eller glas. Små ridser, mærker eller andre mindre defekter i metallet eller træet betragtes som normale.

Hærdet glas indeholder spændinger, der desværre kan forårsage revner, når de håndteres uforsigtigt eller under hurtige temperaturændringer. I en sådan

 

Ansvarsfraskrivelse
Pro-railing.dk forbeholder sig ret til at ændre købsbetingelserne uden reklame.

Opdaterede købsbetingelser erstatter tidligere købsbetingelser, som ikke kan påberåbes. Prorailing.dk forbeholder sig retten til at reservere eventuelle fejl.

0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomTilbage til shop